Kemikalieinspektionen har i flera år gett ut en broschyr om kemikalier i barns vardag. Men efter nya regler och ny forskning behövde materialet uppdateras. I samband med en förnyelse av informationen i broschyren ville myndigheten passa på att uppdatera både form och text för att tilltala en ny generation föräldrar, utan pekpinnar. Efter en pitch mellan två andra byråer vann vi uppdraget.

Vi valde att presentera informationen rum för rum med en introduktionstext till varje område för att göra det lättare att ta till sig de viktiga råden men också för att enkelt kunna hoppa mellan olika områden i sin egen takt.

Samarbetet ledde till en ny broschyr, en presentation och en hemsida.

Art Director: Helena Thorsell, Illustratör: Darling Clementine

Granath

Hela foldern hittar du här:

Barn&Kemikalier_org

  

Länk till hemsidan:

https://kemikalieribarnsvardag.se/sv/