Lite om mig

March 20, 2013

Jag är en problemlösare, uppfinnare, historieberättare och skribent, även om det på mitt visitkort bara står copywriter.

Storytelling har jag jobbat med länge, även om vägen till copywriter varit lite bakvänd. Mitt första jobb var som produktionsassistent inom postproduktion och filmredigering, sedan vidare till filmproduktion innan jag insåg att jag ville vara med och skapa historierna själv. Då blev det utbildning på Berghs och Academy of Art University i San Francisco. Sen började jag på en reklambyrå i Helsingborg där jag fick lära mig att jobba med läkemedel och hälsoprodukter för att sedan med en engelsk setter i bagaget flytta tillbaka till Stockholm några år senare. Här har jag fortsatt jobba med hälsa men även med myndigheter och välgörenhet. Man kan säga att svåra ämnen har blivit lite av min specialitet.

Som person är jag nyfiken och frågvis, envis och naiv. Jag läser Filter, plöjer filmer, hittar på idéer till nya filmer, går ut med hunden, lär mig av barnen, reser till städer jag sett på film och drömmer om ett hus vid havet.

 

“Copywriting is like learning a new language, or even more like figuring them all out. To speak with ease to different communities, age groups and genders and be adopted as one of their own. To by language and idea bridge the gap between creator and consumer.”